Ouders

Wil je kind op schoolreis, voetballen, verjaardag vieren of een weekje kamperen, maar heb je geen idee hoe je dit moet betalen? Dan heeft jouw gemeente vaak verschillende regelingen die je daarbij kunnen helpen. Soms is dat niet genoeg, of is er geld nodig voor iets waar zij je niet bij kunnen helpen. Dan zijn wij er!

Hoe kan ik aanvragen?

Voor je kind wil je alles doen, zodat het zich niet anders of buitengesloten hoeft te voelen. Maar als je iedere week de eindjes aan elkaar moet knopen, dan is dat niet altijd even makkelijk. Dan kun je om hulp vragen bij je gemeente of natuurlijk bij Kansen voor alle Kinderen. Maar hoe werkt dat dan? Er zijn twee manieren voor ouders: door zelf een aanvraag te doen bij een lokale Leergeld stichting (waarna een huisbezoek volgt) of via maatschappelijke organisaties (zoals maatschappelijk werk, schuldhulpverlening, jeugdhulp, een wijkteam, de voedselbank en de kerk), een leerkracht of huisarts.

Maar ik wil niet dat mijn omgeving of mijn kind dit weet

Wij willen graag helpen, juist op de achtergrond. Want het allerbelangrijkste is dat de kinderen die onze steun hard nodig hebben, deze ook kunnen krijgen. Kansen voor alle Kinderen gaat zorgvuldig om met jouw privacy en die van je kind. Het kind moet kunnen meedoen en hoeft er vaak zelfs niets van te merken dat wij een aantal dingen regelen voor jou en je kind. Die fiets, de contributie voor de voetbalclub of het verjaardagsfeestje krijgt je kind niet van Kansen voor alle Kinderen, maar van jou! We raden je wel aan om je financiële situatie bespreekbaar te maken bij familie en vrienden of officiële instanties zodat er naar oplossingen gezocht kan worden. Als een vrijwilliger van ons bij jou op huisbezoek komt, dan kan deze ook met je meedenken over beschikbare regelingen.

Doe een aanvraag